Select Language

SPRÅK

OFFERT
SERVICE
+46 42 456 79 00
12 mar 2019

Snabb scanning av många produkter med Märkas RFID-etiketter

RFID-etiketter är en smidig lösning som hyllas av bland annat e-handelsföretag och postleverantörer runt om i världen. Märkas tillhandahåller den smarta etiketten och kan leverera oavsett var du som kund befinner dig.

RFID betyder Radio Frequency Identification. Det är en teknisk lösning som innebär att information sparas i en tagg som kan läsas på avstånd. Du har säkert stött på RFID-taggar i din vardag, det är nämligen en vanligt förekommande lösning i busskort, passerkort och som stöldskydd i butiker. Vi på Märkas är stolta över att kunna tillhandahålla dessa smarta lösningar med all tillhörande utrustning som behövs för att skriva och scanna av RFID-etiketter. De senaste åren har tekniken utvecklats i snabb takt och även riktigt små taggar kan innehålla enorma mängder information. För e-både e-handelsföretag och postleverantörer har RFID-etiketter snabbt blivit oumbärliga för att möta dagens logistikutmaningar. Etiketterna hjälper nämligen företagen att både spåra och identifiera produkterna på ett snabbt och tillförlitligt sätt. Det är enkelt för både beställaren, leverantören och distributören att följa paketet från lager till leverans. Märkas har ett nära samarbete med postföretaget Bring som bland annat levererar brev, paket och gods i Norden. Se filmen om hur de använder RFID-utrustning i sitt dagliga arbete.

SÅ FUNGERAR RFID

Tekniken bygger på att taggen sänder ut en signal med ett ID-nummer eller liknande. Signalen fångas upp av en särskild scanner som sedan letar upp rätt information i en databas. Därmed behöver scannern inte kunna se etiketten för att läsa in informationen. Mängden information och avståndet för avläsning skiljer sig åt beroende på hur avancerad RFID-lösningen är. Avancerade RFID-taggar kan kommunicera på längre avstånd, till exempel från en container i en hamn.

SKAPA DINA EGNA RFID-ETIKETTER

Vill du veta mer om RFID och hur du kan skapa dina egna taggar? Vi har både etiketter, etikettskrivare och scanners som hjälper dig att spåra och identifiera dina varor. Varmt välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer!

KONTAKTPERSON FÖRSÄLJNING RFID-ETIKETTER

HENRIK BJÖRKQVIST

ACCOUNT MANAGER

henrik.bjorkqvist@markasab.com

TEL: +46-340 600 762

KONTAKTPERSON RFID-ETIKETTER

KNUT STAAVI

TELESALES

knut.staavi@markasab.com

TEL: +47-464 097 44