Select Language

SPRÅK

OFFERT
SERVICE
+46 42 456 79 00

CASE

KNAPP

Smart Print & Apply-lösning underlättar Knapp ABs etikettering

Knapp AB är en del av den österrikiska koncernen Knapp AG. Företaget är en komplett leverantör av olika typer av manuella och automatiserade lagerlösningar och materialhanteringssystem. Det innebär att Knapp säljer och levererar allt från egenutvecklade programvaror till PLC-styrning, samt mekanisk utrustning. Ofta levereras stora lagerlösningar där Knapp har ett totalt funktionsansvar gentemot kunden. Det huvudsakliga arbetsområdet är den skandinaviska marknaden, men när det gäller installationer, produkter och verksamhetsområden förekommer en större globalisering allt oftare. Vi på Märkas har fått det stora förtroendet att ta fram en hållbar och pålitlig integrerad etiketteringslösning för Knapp.

SNABB OCH SMIDIG ETIKETTERING SOM MÖTER DE HÖGRA KRAVEN

I Knapps många logistikprojekt ingår ofta någon typ av etikettering. Kraven är stora på spårbarhet och innehållsförteckning hos förpackningarna som ska levereras, vilket innebär att individmärkningen måste vara rätt från packning till slutkund. Med stora mängder av olika variabeldata och etiketter som ska appliceras på förpackningarna finns det dessutom ett stort behov av ett smidigt och pålitligt system. Därför skapade och installerade vi ett komplett och integrerat Print & Apply-system i Knapps logistikflöde. En scanner läser av streckkodsetiketterna på förpackningen och skickar informationen till Märkas Inline-skrivare som i sin tur söker efter etikettdata i kundens bibliotek. När rätt fil identifierats så skickas informationen tillbaka till Inline-skrivaren som skriver ut och applicerar etiketten.

EN KOMPLETT LÖSNING

”Märkas fångade snabbt upp kraven och önskemålen som vår slutkund ställde. Deras innovativa lösning med en Inline-skrivare programmerad för att kunna sköta filhanteringen gjorde dessutom att det krävdes mindre kringutrustning för att lösa uppgiften”, berättar Bengt Nilsson, system sales på Knapp AB.

VILL DU VETA MER OM INTEGRERADE ETIKETTLÖSNINGAR?

Varmt välkommen att höra av dig till oss på Märkas, så hjälper vi dig hitta rätt lösning för dina behov!

 

KONTAKTPERSON

HANS RADIL

ACCOUNT MANAGER

hans.radil@markasab.com

TEL: +46 708 55 21 92