Select Language

SPRÅK

OFFERT
SERVICE
+46 42 456 79 00

LÖSNINGAR | ETIKETTER

EN PRODUKT SOM DIN ÄR VÄRD ATT MÄRKAS

Etiketter för alla produkter och ytor

Det kan tyckas kaxigt att säga att vi vet allt om vett och etikett, men en etikett är så mycket mer än märkning. Den skapar igenkänning, framför ett budskap och bevisar att produkten lever upp till krav och standarder.

ETIKETTER

Det finns många goda skäl att märka en produkt. Kanske är den extraordinär i sitt slag och har fått en fin utmärkelse? Eller så kanske den innehåller kemikalier som kan vara farliga vid felaktig hantering. En etikett kan vara det som särskiljer äkta vara från kopia. Oavsett om syftet är att informera, instruera eller identifiera så hjälper vi dig att skapa etiketter med budskap som fastnar hos mottagaren.

ETIKETTER SOM STICKER UT

Våra etiketter finns i alla möjliga utföranden, från enkla otryckta standardetiketter till avancerade lösningar och olika typer av flersidesetiketter. Vi erbjuder flera sorters material, häftämnen och tryckmetoder. Ge etiketten rätt känsla med foliering, prägling, UV-lack eller Brailleskrift. Säkra spårbarheten med paginering, en- eller tvådimensionella streckkoder eller RFID. Det är dina behov som avgör vad som är möjligt för just din etikett.

TRYCKTA ETIKETTER

Tryckta etiketter är en av våra specialiteter och vi kan tillgodose de flesta önskemålen. Vi använder oss av tryckmetoderna flexo, screen och digitaltryck. Våra olika tryckmetoder fungerar på de flesta material som finns på marknaden och kan kombineras för att maximera täckningsgraden. Med rätt teknik skapar vi exklusiva visuella och funktionella effekter med exempelvis UV-lack, Brailleskrift, foliering och säkerhetslösningar. Och behöver du flersidesetiketter kan vi självklart ordna det. Vi arbetar gärna i nära samarbete med våra kunder för att hitta den optimala lösningen för dina unika behov och önskemål.

RFID-ETIKETTER

RFID är en smart teknisk lösning som innebär att information sparas i en tagg som kan läsas på avstånd. RFID betyder Radio Frequency Identification och hjälper dig att spåra och identifiera dina produkter på ett snabbt och tillförlitligt sätt. Idag används RFID inom bland annat e-handel, logistik och retail. Du har kanske stött på tekniken i busskort, passerkort eller som stöldskydd i butiker. Genom att läsa av flera koder samtidigt kan du enkelt identifiera enskilda artiklar eller hela partier även utan att kunna se etiketten. RFID är ett effektivt sätt att spåra flödet från råmaterial till färdig produkt, vilket gör det enklare att följa EU och FDA:s regler, samt att intyga äkthet och avslöja förfalskningar.

RFID utvecklas hela tiden och även riktigt små taggar kan innehålla stora mängder information. Vi tillhandahåller etiketter med integrerade RFID-taggar. Och behöver du utrustning för att skriva, programmera eller avläsa RFID-taggar så har vi det också! Se filmen om hur postföretaget Bring använder sig av vår RFID-utrustning när de hanterar dina brev och paket från lager till leverans.

UL, CSA OCH INTERNATIONELLA STANDARDER FÖR PRODUKTMÄRKNING

För att dina produkter ska kunna exporteras till USA behöver de märkas med en UL-godkänd etikett. För Kanada finns en motsvarande märkning som kallas CSA. Märkningen betyder att etiketten lever upp till samtliga krav på säkerhet, prestanda och miljö som ställs av de amerikanska myndigheterna. Ofta handlar det om att det ska vara svårt att ta bort etiketten. Informationen på UL- och CSA-etiketter är viktig för produktens spårbarhet, varningsbudskap och säkerhet och därför behöver den vara läsbar under hela produktens livslängd.

Vi är en modern etikettleverantör med kunskap om internationella standarder och vi hjälper dig gärna att ta fram rätt lösning. Har du behov av UL eller CSA märkta produkter? Vi har ett brett sortiment av redan godkänd märkning för både inom- och utomhusanvändning, för olika ytor och temperaturintervall. Dessutom har vi kunskapen som krävs för att kunna skräddarsy märkningen för just din exportprodukt.

Vi arbetar även med standarden BS5609 som gäller kemikalieprodukter som transporteras med båt. Enligt regelverket ska etiketterna sitta kvar och vara läsbara efter tre månaders exponering i marin miljö för att underlätta och arbeta säkert även vid bärgning av gods från ett förlist fartyg eller vid tappad last. Vi kan även hjälpa dig med ADR-märkning för transporter av farligt gods, så som kemitekniska etiketter.

OTRYCKTA ETIKETTER

Det finns en stor efterfrågan på otryckta etiketter, speciellt för olika transport- och logistiklösningar. Vi producerar och tillhandahåller olika otryckta etiketter till våra kunder. Etiketterna används exempelvis för märkning av lådor, pallar och annat transportemballage och förses med produktinformation och streckkod väl på plats hos kunden.

Märkas erbjuder en stor variation av format, material och häftämnen för att kunna tillgodose dina behov. Våra otryckta etiketter tillverkas i papper eller syntetmaterial och möjligheterna är många, från standardfraktetiketter till Odette och VDA. Etiketten kan se enkel ut på ytan men vara komplex i sin lösning, konstruktion och vidhäftning. En otryckt etikett kan även förses med en RFID-tagg för att öka spårbarheten och kommunikationsmöjligheterna. Vi har lösningarna som säkrar din leverans och hjälper dig gärna hitta en totallösning som innefattar rätt skrivare och färgband för din märkning.

STANDARDETIKETTER

Standardetiketter är ett smart val med kort leveranstid. I vårt sortiment finns en stor variation av olika material, format och häftämnen. Vi erbjuder två typer av trycktekniker och materiallösningar till våra standardetiketter: Direkt Thermo och Thermo Transfer. Direkt Thermo används ofta till logistikmärkning där utskriftens livslängd inte behöver vara särskilt lång. Thermo Transfer ger i kombination med rätt färgband ett hållbart och varaktigt tryck på etiketten.

PRINT-SHOP

Vår print-shop finns till för dig som inte har egen printutrustning eller kan skriva ut egna etiketter. Här kan du enkelt beställa tilltryck i både svart och flerfärg till dina befintliga etiketter. Vi erbjuder flera former av tryck, från streckkoder och serienummer till annan variabelinformation. Om du behöver extra slitstarka etiketter som med sin laminering står emot både nötning och starka lösningsmedel så ordnar vi det. Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss – vi tar beställningar i alla volymer och klasser. Till oss kan du skicka färdigt underlag redo för tryck, eller så hjälper vi dig med design och utformning. Och har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!