Select Language

SPRÅK

OFFERT
SERVICE
+46 42 456 79 00

LÖSNINGAR | Färgband

FÄRGBAND SOM SÄKRAR HÅLLBARHETEN

Vi har tillbehören för dig som vill märkas

Ett tilltryck med färgband ger det absolut bästa och mest hållbara resultatet för dina etiketter. Med Märkas som leverantör är det lika enkelt att byta färgband som att byta etikettmaterial i skrivaren.

FÄRGBAND

Vi på Märkas vet hur viktigt det är med etiketter som behåller sitt utseende år efter år. För dig som vill skapa dina egna etiketter med hållbar utskrift rekommenderar vi att du använder våra färgband. Vi har ett brett sortiment av färgband i olika kvaliteter som passar till de flesta etikettmaterialen. Du väljer själv hur många du vill köpa åt gången – vi säljer både hela partier och enskilda artiklar.

RÄTT FÄRGBAND TILL DIN ETIKETTSKRIVARE

Vilken typ av färgband som passar bäst beror på miljön som etiketten ska användas i och underlaget som den ska fästa på. Vaxband, vax/hartsband och hartsband har alla sina olika egenskaper och finesser. Fråga oss så hjälper vi dig hitta rätt lösning för din etikett.

 

VAXBAND

Vaxband är en fiffig lösning till ett bra pris. Skrivaren värmer färgbandet som i sin tur släpper svärtan ned i materialet och skapar ett svart tryck. Detta gör att vaxband framför allt passar bra till etiketter av papper i enklare kvalitet med grov obestruken yta. Vi rekommenderar att välja vaxband till etiketter som inte utsätts för någon större yttre påverkan i form av mekanisk nötning, kemikalier eller höga temperaturer.

VAXBAND GER MÅNGA ETIKETTER TILL LÅGT PRIS

Att välja ett vaxband innebär en kostnadseffektiv lösning för dig som ska printa en större volym av etiketter. Vaxband används ofta tillsammans med pappersetiketter inom logistikindustrin. Vaxbandet kan också vara rätt val till vissa syntetmaterial som ska användas i fuktiga miljöer. Med vårt stora utbud av olika färgband är det enkelt att hitta rätt lösning. Fråga oss så hjälper vi dig!

VAX-HARTSBAND

Vax-hartsband är färgband tillverkade med en bas av vax som sedan har förstärkts med det hårda materialet harts. Det gör bandet till en användbar och hållbar lösning som passar de flesta finare pappersetiketter. När man skriver ut med vax-hartsband skapas ett hållbart tryck på etikettmaterialet. Trycket blir särskilt bra på papper av hög kvalitet med blank, bestruken yta. För dig som vill skapa högkvalitativa tryck på syntetmaterial som dessutom klarar påfrestningen från utemiljöer och vissa kemikalier är vax-hartsband också en bra lösning.

VAX-HARTSBAND ÄR EN TÅLIG OCH MÅNGSIDIG LÖSNING

Med åren har det blivit allt mer populärt att använda sig av vax-hartsband till etiketter. Tack vare sin vaxbas är färgbandet en prisvärd lösning, samtidigt som tillsatsen av harts gör den beständig mot fukt, temperaturskiftningar och mekanisk nötning. Det gör att vax-hartsbandet passar bra till etiketter som ska användas under en längre period i mer kärva förhållanden. Vi vet vilket färgband som fungerar bäst till din etikett. Fråga oss så berättar vi mer!

 

HARTSBAND

Harts är ett ämne som antingen utvinns ur sekret från olika växter eller tillverkas på konstgjord väg. Ämnet stelnar och blir till ett hårt material som kan användas till bland annat färgband. Våra hartsband hjälper dig att få till ett riktigt bra och hållbart tryck. Etiketter tryckta med hartsband passar särskilt bra i miljöer där olika kemikalier förekommer, men fungerar också bra för elektronikskåp med höga temperaturer eller i utomhusmiljöer där väder och vind utsätter den tryckta etiketten för tuff påfrestning.

HARTSBAND LÅTER DIG MÄRKAS ÄVEN UNDER SVÅRA FÖRHÅLLANDEN

När du skriver ut med hartsband så värmer skrivaren färgbandet som i sin tur släpper hartsen ned på etiketten. På så vis blandas materialen och hartsen smälter samman med etiketten som i sin tur ger ett beständigt tryck. Hartsband passar särskilt bra för tryck på syntet-, plast- och polyesteretiketter som används i svåra miljöer. För dig som jobbar inom industri och vill tillverka egna etiketter brukar hartsband vara ett bra alternativ. Vi hjälper dig hitta rätt färgband för din märkning. Fråga oss så berättar vi mer!